• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۵۱۴۲
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۴
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

استاد فرشچیان سفیر هویت ایرانی و اسلامی در جهان بود 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرشچیان تنها یک هنرمند نبود، بلکه سفیری فرهنگی برای ایران در جهان بود.

استاد فرشچیان سفیر هویت ایرانی و اسلامی در جهان بود 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعباس صالحی، امروز دوشنبه ۲۷مرداد در دیدار با هنرمندان اظهار کرد: خدمت خانواده معزز استاد گرامی تسلیت ویژه دارم. استاد ایران بود؛ استادی که رنگ و بو و طعم خاصی داشت و از هر زاویه‌ای که به او نگاه کنیم یا یگانه بود یا کم‌نظیر.

وی افزود: در ایران زمین هنرمندان بسیاری داشتیم، اما در میان پیشکسوتان و اساطیر هنر، هر یک رنگ و بوم و سبک خاص خود را داشته‌اند و سهمی مشخص در تاریخ پرفروغ چند هزار ساله هنر ایران ایفا کرده‌اند. استاد فرشچیان را می‌توان با ویژگی‌های متعددی شناخت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: او نابغه‌ای بود که نبوغش با پشتکار پیوسته همراه بود. اهل هنر می‌دانند که برخی تنها استعداد دارند، اما استمرار ندارند، یا بالعکس. در تاریخ هنر ایران کمتر کسی چنین ترکیبی از نبوغ و تلاش مداوم را دارا بوده است. استاد فرشچیان بهره‌ای متفاوت از خلق و خلاقیت هنری داشت و پشتکارش این استعداد را به شکوفایی رساند.

صالحی بیان کرد: ویژگی دیگر او امتداد عمر هنری بود. بیش از هشتاد سال از کودکی تا پایان حیات، در مسیر خلاقیت هنری حرکت کرد. در نوجوانی آثاری داشت که خریدنی و هدیه‌دادنی بود. در هنرستان‌های معاصر شاگردی کرد و هنری را آغازکرد که تا پایان عمر ادامه یافت.

وی تأکید کرد: از دیگر خصوصیاتش نسبتی بود که میان شعر و هنر برقرار کرده بود. او نه تنها نقاش بود، بلکه شاعر هم بود و در انجمن‌های ادبی اصفهان حضور فعال داشت. در این ترکیب، هنر تصویری او همچون شعری مصور بود. ویژگی‌های شعر در آثار تصویری‌اش متجلی می‌شد و این یکی از راز‌های جذابیت آثار او بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: استاد فرشچیان انسانی عقلانی بود و از خرافه‌گرایی پرهیز داشت، اما زندگی او سرشار از نشانه‌ها و رمز‌های معنوی بود. او در شب اربعین متولد شد و در آستانه اربعین و هم‌زمان با ایام شهادت امام رضا (ع) از دنیا رفت. تعلق خاطرش به امام حسین (ع) و امام رضا (ع) بر همگان روشن بود. شاید این حوادث را نتوان تنها تصادف دانست؛ بلکه پیوندی ملکوتی میان جان او و عالم معنا برقرار بود.

صالحی اذعان کرد: روحش شاد که بخشی از حافظه ماندگار تاریخ ایران زمین شد؛ بخشی از هویت و جایگاه ماندگار ایران. او سفیر فرهنگی و هنری ایران بود؛ چه در زمانی که در حیات مادی می‌زیست و چه اکنون که در حیات معنوی است. هرچند مدتی در خارج از ایران زندگی کرد، اما همواره دل‌بسته‌ی این خاک و فرهنگ و هویت بود و این نقش را به‌خوبی ایفا کرد.

وی گفت: بسیاری از هنرمندان تنها در جغرافیای خود شناخته می‌شوند، اما استاد فرشچیان این توفیق را یافت که سفیر هویت ایرانی، اسلامی و معارف اهل‌بیت (ع) در جهان باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: این سرزمین نشان داده است که چه استعداد‌هایی در دل خود دارد. خاکیان از آن برمی‌خیزند و این خود نشانه‌ای است از ویژگی‌های خاص این خاک که ریشه در سده‌های مختلف دارد؛ جایی که تراکم امواج انرژی انسانی، معنوی و هنرمندانه شکل گرفته تا فرشچیان‌ها ظهور و بروز کنند و پس از آن وصیت کنند و به خاک بازگردند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستبند پلیس بر دستان سارقان وسایل نقلیه در زرین شهر
اردوی مشترک شمشیربازان ایران و روسیه
قاضی بدون دلیل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم نکند
تجهیز ۸ دکل مخابراتی و سایت همراه اول آبادان و خرمشهر به فناوری ۵ G
آغاز مهاجرت پرندگان به اصفهان
انتخابات فرصت سیاسی اجتماعی برای رشد جامعه است
برگزاری همایش تبیین قوانین و مقرارت اداری
معامله نخستین محموله شمش طلای سرمایه‌گذار خارجی در بورس کالا
دیدار نمایندگان استان بوشهر با آیت‌الله حسینی بوشهری
قطعی گاز فردا در مناطقی از شهرستان کاشان
مهر و موم سه واحد بوم‌گردی متخلف در عقدا
پاداش سامیار عبدلی اولین طلایی کاروان ایران پرداخت شد
آغاز عملیات اصلاح طرح هندسی میدان مرجان
حمایت حزب موتلفه اسلامی و جامعه مهندسین از دولت و مجلس
مرحله کشوری مسابقه‌های قرآنی «مدهامتان» با حضور ۶۱۲ نفر برگزار می‌شود
هزار و ۹۰۵ نفر در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفتند
 تولید ۶ فیلم کوتاه با محوریت شهدا در البرز
برگزاری مراسم بدرقه تیم بسکتبال دختران دانشگاه پیام نور به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ برزیل
نور گَوَن؛ آیینی اسطوره‌ای در دامان دماوند
ارزیابی عملکرد سال اول اجرای برنامه هفتم پیشرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)